Snabbaste tekakorna
Jättegott och poröst bröd.
Receptet kommer från tidningen Hembakat
12 st
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1 msk honung
½ tsk salt
10 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i degbunken. Smält smöret och värm med mjölken till fingervarmt.
Blanda med jästen, saltet och honungen. Arbeta ner vetemjölet med en trägaffel. Degen ska bli ganska lös.
Låt degen jäsa i ca 30 min.
2. Smörj en lånpanna. Höll ut degen i pannan och strö över mjöl. Tryck ut degen med händerna i
långpannan, mjöla dem om det behövs. Skåra kakan till 12 rutor och låt jäsa medan ugnen blir varm.
Grädda i ca 20 min i 175 grader.
Receptet kommer från tidningen Hembakat
12 st
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1 msk honung
½ tsk salt
10 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i degbunken. Smält smöret och värm med mjölken till fingervarmt.
Blanda med jästen, saltet och honungen. Arbeta ner vetemjölet med en trägaffel. Degen ska bli ganska lös.
Låt degen jäsa i ca 30 min.
2. Smörj en lånpanna. Höll ut degen i pannan och strö över mjöl. Tryck ut degen med händerna i
långpannan, mjöla dem om det behövs. Skåra kakan till 12 rutor och låt jäsa medan ugnen blir varm.
Grädda i ca 20 min i 175 grader.
Kommentarer
Postat av: Jennie
Ja, nu var det betydligt mer inbjudande här!
Postat av: Linda
Visst var det!:-)
Postat av: Andreas
Det här var ju ett bra recept, till och med jag lyckades ganska bra med dom. Både goda och enkla att göra, det blir definitivt till att göra dessa nån mer gång!
Postat av: Linda
Skoj att du provade och gillade dem!:-)
Trackback