Skurna chokladbröd
Ca 60 st
200g rumstempererat margarin
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1¼ dl kakao
1 ägg
Garnering
50-100g vit choklad
Ugn 175º
Gör så här:
1. Rör ihop margarin och socker
2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Tillsätt detta och ägget i smeten.
3. Arbeta samman till en deg. Dela den i 4 bitar och rulla ut till längder.
4. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem lätt med handen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommit ut ur ugnen.
6. Smält chokladen och ringla den över kakorna när de kallnat helt.
200g rumstempererat margarin
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1¼ dl kakao
1 ägg
Garnering
50-100g vit choklad
Ugn 175º
Gör så här:
1. Rör ihop margarin och socker
2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Tillsätt detta och ägget i smeten.
3. Arbeta samman till en deg. Dela den i 4 bitar och rulla ut till längder.
4. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem lätt med handen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommit ut ur ugnen.
6. Smält chokladen och ringla den över kakorna när de kallnat helt.
Kommentarer
Trackback