Nötsnitt
30-35 st
200g smör
1¼ dl strösocker
1 äggula
4½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Marängsmet:
100g nötkärnor
knappt 2 dl strösocker
2 äggvitor
Garnering:
50g mörk blockchoklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175º
2. Blanda samman alla ingredienserna till mördegen och låt vila på svalt ställe en stund.
3. Hacka nötterna grovt och blanda dem med socker och äggvitor i en kastrull och sjud över svag värme.
4. Rulla ut mördegen till längder som läggs på bakplåtspapper på plåt och plattas till något. Gräddas 8-10 minuter. Bred över marängsmeten och grädda dem ca 5 minuter ytterligare tills längderna är guldgula. Låt längderna nästan svalna.
5. Smält blockchokladen och ringla den över längderna. Låt chokladen stelna och skär därefter längderna i sneda bitar.
200g smör
1¼ dl strösocker
1 äggula
4½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Marängsmet:
100g nötkärnor
knappt 2 dl strösocker
2 äggvitor
Garnering:
50g mörk blockchoklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175º
2. Blanda samman alla ingredienserna till mördegen och låt vila på svalt ställe en stund.
3. Hacka nötterna grovt och blanda dem med socker och äggvitor i en kastrull och sjud över svag värme.
4. Rulla ut mördegen till längder som läggs på bakplåtspapper på plåt och plattas till något. Gräddas 8-10 minuter. Bred över marängsmeten och grädda dem ca 5 minuter ytterligare tills längderna är guldgula. Låt längderna nästan svalna.
5. Smält blockchokladen och ringla den över längderna. Låt chokladen stelna och skär därefter längderna i sneda bitar.
Kommentarer
Trackback